28 februarie 2011

Momeli vegetale

   Momelile vegetale sunt foarte apreciate de toate formele de crap.
   
Porumbul este de departe cea mai folosita momeala pentru crap. Acesta poate fi folosit sub diferite forme: crud (din stiulete), conservat simplu sau cu diferite arome, uscat.
  
Graul poate fi folosit uscat, conservat simplu sau in arome sau incoltit. Foarte bun este graul decorticat (alb).
   Floarea-soarelui - sunt zone (ape) in care floarea soarelui este momeala nr 1. Se foloseste cruda sau coapta putin la cuptor, faramata in nada si intreaga ca momeala (3 - 4) seminte pe rig.
  
Mazarea este prinzatoare in apele furajate. Este foarte apreciata de ten si fitofag.
  
Canepa este o componenta de baza a nadelor. Se foloseste cruda sau coapta.
 
Nautul se foloseste si ca nada si ca momeala. Se coloreaza si se aromatizeaza foarte usor. Se pastreaza uscat si doar cu o zi inaintea pescuitului se tine la inmuiat cca 12 ore in apa rece cu aroma si colorantul dorit apoi se fierbe 1 minut (de fapt se pune in apa clocotita).
 
Castraveti, kivi, rosii, mere sunt foarte cautate de ten.
  Pufuletii (expandatii) din porumb, grau, orez se folosesc simpli sau in combinatie cu alte momeli pentru a le ridica de pe fund.
 
Nucile si alunele sunt foarte cautate de crap. Sunt foarte bune in apele cu densitate mica de pesti caci prin uleiul pe care il raspandesc atrag crapii de la mare distanta si de pe toate nivelele
 
Tiger Nuts (nucile braziliene) sunt foarte recomandate de pescarii din alte tari dar eu personal nu am prins nici un peste cu ele.

baneer


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai grija ce vrei sa zici...!!!